Mini Magyarország Makett Park

A kisbéri Mini-Magyarország Makettpark különleges és érdekes látnivalót kínál a turistáknak. A makettpark a kisbéri tó partján került kialakításra. 

Várhatóan május 1-jén nyit a Mini-Magyarország Makettpark

Magyarország Kormánya 2021. április 26-án tett bejelentése alapján HA a beoltottak száma meghaladja a 4 millió főt, új intézkedések lépnek életbe. Ezen intézkedések jelentős része védettséghez (védettségi igazolványhoz) kötött.

A kormány a 194/2021(IV.26.)Korm. rendeletben véglegesítette az új szabályokat:

A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.

A részleteket tartalmazó 194/2021(IV.26.)Korm. rendelet az alábbi linken érhető el: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/0012eabbdd41b625420afff9c09cd0672e477457/megtekintes

A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a feladata. Amennyiben ennek nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedhet, vagy akár egy éves bezárással is sújtható.

Amennyiben életbe lépnek az új intézkedések, a kisbéri Mini-Magyarország Makettpark is várja kedves látogatóit május 1-től az alábbiak szerint:

Nyitva tartás

Hétfő-Vasárnap

9.00-17.00

Belépő díjak:
Felnőtt: 500 Ft/fő
Gyermek/nyugdíjas: 300 Ft

Csoportos(20 fő felett)
Felnőtt: 400 Ft
Gyermek/nyugdíjas: 200 Ft

Kisbéri lakcímkártyával rendelkezőknek a belépés díjtalan.

A látogatók a többi között megtekinthetik a kecskeméti Cifra Palota, a jáki templom, a soproni tűztorony, a kisbéri lovarda, a pécsi dzsámi, a tatabányai Turul emlékmű, a székesfehérvári országalma, a gödöllői Grassalkovich kastély, a lillafüredi kastély a fátyolvízeséssel, a villányi pincesor, a tihanyi apátság, a tatai vár, a váci diadalív, az őrségi Pityerszer, a fertődi kastély, a szegedi dóm, a Lánchíd, a komáromi Monostori Erőd, a hortobágyi kilenc lyukú híd, a Parlament, a debreceni nagytemplom, a szegedi zsinagóga, a győri városháza, a visegrádi Salamon torony, a budavári sikló, a budai vár palotaegyüttese, a kőszegi Jurisics vár, a Hősök tere, a veszprémi viadukt, az egri vár, az első balatoni gőzhajó, a kisbéri lóversenypálya lelátóval, a kisbéri lovarda, a kisbéri Neptun szobor, a hollókői lábasház, a fővárosi Nyugati pályaudvar, a pannonhalmi apátság, az esztergomi bazilika, a sziráki Kastély, a majki apátság, a nagycenki mauzóleum, a budapesti gyermekvasút, a Dunakanyar és az aggteleki cseppkőbarlang kicsinyített mását is.

Megosztás: