WASS ALBERT Művelődési Központ

Rólunk

Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár

A Művelődési Központ munkájáról

A város szívében elhelyezkedő közművelődési intézmény tevékenysége sokrétű, a kulturális élet széles palettáját karolja fel.

Alaptevékenységünk: a város lakóinak művelődési, kulturális igényeinek felmérése, kielégítése mellett különböző csoportok, közösségek, klubok tevékenységének szervezése, segítése, próbáiknak helyszín, bemutatkozásaikhoz fellépés biztosítása. Célunk a helyi hagyományok, művelődési, kulturális értékek felkutatása, őrzése, továbbadása.

Kiállító termeink képzőművészeti, népművészeti, ismeretterjesztő kiállításoknak adnak helyet, kiemelten kistérségi tehetségek segítésével, időnként akár versenyszerűen. A folyamatosan bővülő Városi Galéria méltó emléket állít a Kisbéren bemutatkozó művészeknek.

Feladataink közé tartozik  a város nagyrendezvényeinek, ünnepeinek megszervezése is, melyben mindig készséges partnereink a helyi intézmények.

A Művelődési Központ színházterme minden évben számos színházi előadás, komolyzenei hangverseny, gyermekszínházi és bábszínházi előadás, iskolai és városi program színtere, 396 férőhelyével a kistérségi közművelődést is jelentősen elősegítve.

Színházi előadásaink kiválasztásakor törekedünk a környékbeliek igényeit kielégíteni, így a repertoárban mindig helyet kap operett, musical, de időnként pódium jellegű, komolyabb hangvételű darab is. Vendégeink a színvonalas szórakozást biztosító, népszerű kőszínházak társulatai, mint a veszprémi Pannon Várszínház vagy a budapesti Körúti Színház, mely a szakmában elismert, neves színészekkel dolgozik. Időről időre közkívánatra ellátogat hozzánk a Sziget Színház társulata is.  A színházkedvelő közönség kedvében járva bérletes előadásokat is tervezünk.

Filharmóniai bérletes és ifjúsági előadásaink a helyi és környékbeli tanulók zenei ízlésének fejlesztését, a komolyzene és az irodalom könnyebb befogadását hivatottak szolgálni.

Kamaratermünk – az állandó programok mellett- előadói estek, kávéházi délutánok, bemutatók, gyűlések, bálok, esküvők kellemes és tágas helyszíne.

Több kisméretű terem ad helyet az intézményben működő szakköröknek, valamint előszeretettel fogadjuk be civil egyesületek és klubok összejöveteleit is.

Mindezek mellett intézményünk a rendelkezésre álló anyagi erőforrásokat termékbemutatók, vásárok rendezésével egészíti ki.

Könyvtárunkról

A város szívében, a Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár 195 négyzetméteren, a  hét öt napján várja az olvasni vágyókat.  A könyvtár látogatói barátságos környezetben, családias légkörben tölthetik el szabadidejüket

Állományunk:

A könyvtár állománya közel 27.000 kötet , melyek közül az érdeklődők gyermek és felnőtt szépirodalmi, valamint szakirodalmi művekből  válogathatnak. Olvasótermünkben napilapokat, hetilapokat, havilapokat olvashatnak a hozzánk betérők.

Rendezvényeink:

Évek óta könyvtárunk közreműködésével valósulnak meg a  Baba-mama klub foglalkozásai. A középiskolás diákok rendszeresen járnak hozzánk a könyvtári órák alkalmával, valamint a Gyöngyszem ovisok is visszatérő látogatóink. Általunk szervezett  Író-olvasó találkozók  során lehetőség nyílik személyes találkozásra is a meghívott szerzővel. 

 Egyéb szolgáltatásaink:

– fénymásolás

– szkennelés

– nyomtatás

– számítógép használat

– ingyenes WIFI hozzáférés

Megosztás: