Képek-színek-ízek: Vindisch Zsanett kiállítása

Bor-és sajtkóstolóval összekötött kiállításmegnyitóra hívjuk a kedves érdeklődőket 2023. szeptember 14-én csütörtökön 16:30-ra a Wass Albert Művelődési Központ Kiállítótermébe. Zsanett legújabb, szőlőtőkéket, ászári ültetvényeket ábrázoló festményeihez kapcsolódva az ászári Petőcz Pincészet kínálja finom borait és a pulapusztai Rácz Farm különleges sajtjait. Szeretettel várunk mindenkit erre a különleges délutánra.

Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről – zenés válóok két részben

Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről – zenés válóok két részben

„A nők gyakran gondolják azt, hogy a férfiak ostobák. Hogy miattuk dúlnak háborúk a kontinenseken, és hogy az ő korlátoltságuk következtében drágák a ruhaanyagok. És hogy általában milyen más lenne az élet, ha nem nyüzsögne mindenütt az a sok férfi. De ha már belepték a Földet, miért nem azért élnek, hogy megértsék a női lélek mélységeit?” – filozofál az író, aki tanulmányt ír nőkről. S így gondolja az a három nő is, aki úgy dönt elég volt és ideje lapátra tenni a házas életet. Az elhatározás akkor lesz igazán érdekes, amikor a férjek a fenyegetőzést komolyan veszik és a csinos...

Múzeumok Éjszakája a Kiskastélyban

Múzeumok Éjszakája a Kiskastélyban

Június 24-én szombaton 18:00 órakor interaktív előadásra hívjuk a kedves érdeklődőket, vendégünk Sisi. Kordásné Szász Melinda Erzsébet királyné és családja életébe kalauzolja el a megjelenteket. Az előadás ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni személyesen a könyvtárban, vagy telefonon a 34/353-903-as telefonszámon lehet.

Véradás Kisbéren

Kedves Véradók!  2023. Február 17-én 11:00-,18:00-ig lesz lehetőség Kisbéren vért adni. Helyszín a Római Katolikus Plébánia (2870 Kisbér, Batthyány tér 5/A). A véradásra mindenki hozza magával személyi igazolványát és TAJ – és lakcímkártyáját! További információ: www.veradas.hu www.facebook.com/onkentes.veradas      

Indul a Baba-mama Klub

Indul a Baba-mama Klub

2022. szeptember 21-én szerdán 16:00 órakor várja régi és új tagjait a WAMK Baba-mama Klubja. Az első alkalom témája az ismerkedés, beszélgetés, az eljövendő alkalmakkal kapcsolatos kérdések megvitatása. A klubvezető Aradi Andi, a +36204636120-as telefonszámon szívesen ad bővebb információt a klubbal kapcsolatban. A könyvtárban is szívesen tájékoztatjuk az érdeklődőket személyesen vagy telefonon a +3634353903-as telefonszámon.  

BATTHYÁNY URADALMAK MAGYARORSZÁGON

Kiállítás megnyitó a kisbéri volt Batthyány birtokon, a Hegedűs Pál Helytörténeti Gyűjteményben (2870 Kisbér, Angol kert) 2022. szeptember 10. (szombat) 14.00 órakor A kiállítást megnyitja: Batthyány-Schmidt Margit és Mórocz Péter a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum igazgatója A rendezvény szervezői: Batthyány Műemlékegyüttes Védelmében Alapítvány Batthyány Örökség Alapítvány Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár A kiállítás 2022. október 1-ig tekinthető meg. További információ a +3634353903-as telefonszámon.

Babafarsang a Baba-Mama klubban

Kedves Anyukák! Farsangi délutánra várunk titeket március 2-án 16:00 órakor. Beöltözni nem kötelező, de aki szeretne, bátran tegye meg! Búcsúztassuk a farsangot egy vidám délutánnal. Márciusi alkalmaink tervezett programjai: Március 16-án Harmonikus és stabil kapcsolatok a gyermek születése után is Vendég: Aradi Andrea life coach Facebook: Aradi Andi- Megoldásterápia Március 30. Babamasszázs, megismerkedhettek a masszázsfogásokkal Vendégünk: Vargáné Czigány Regina, védőnő Várunk titeket mindhárom alkalomra!

ZORÁN

Kedves kisbéri, hántai és Kisbér környéki Ismerőseink! A 2021. decemberében elmaradt Zorán-koncert új időpontja 2022. március 29-e 19:00 óra. A világos és egyértelmű kommunikációhoz hozzátartozik, hogy elmondjam: 130 fő még nem váltotta vissza a decemberre szóló jegyeket, azaz ők továbbra is várják, szeretnék, ha ez a koncert megvalósulhatna . Hiszem, hogy ennél még sokkal többen szeretnék hallani Zoránt itt Kisbéren , hiszen a két évvel ezelőtti első és második időpontra-, amelyek a pandémia miatt hiúsultak meg-, egy héten belül elfogyott több, mint 400 jegy. Azért tartom fontosnak ezeket az előzményeket, körülményeket ismertetni, mert ez a koncert, – ami egy társadalmi esemény egy közösség, egy...

Libikóka – Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódium estje

Az ismert író és a népszerű zeneszerző közös estjén anyáink, apáink történetei kerülnek elő. Úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás, dalban, mesében mondva el. Zene, irodalom és színház találkozása az este, új írások és a szerzők közös dalai. Műhelytitkok és dalok a Stop című Grecsó-Hrutka zenés darabból, és persze anekdoták, melyek nem a sublótba valók. Hintázzanak velünk 2022. március 4-én 18:00 órakor. Belépődíj: 2.000,-Ft. Helyszín: Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár, Kisbér, Városház tér 1.

Fotókiállítás

Az oroszlányi Fénnyel Festők Fotóklub kiállításának megnyitójára hívjuk a kedves érdeklődőket 2022. február 17-én 17:00 órára a WAMK kiállítótermébe. A fotóklub tagjai hetente egyszer találkoznak, mely alkalmakon bemutatják egymásnak képeiket, majd megvitatják a felmerülő kompozíciós, esztétikai, technikai problémákat, melyeket közösen megoldva fejlesztik elméleti és gyakorlati ismereteiket. A kiállításon a klub panorámaképeit tekinthetik meg. Várjuk Önöket! Helyszín: Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár, 2870 Kisbér, Városház tér 1.